måndag 7 januari 2019

Recension: Death By Horse - This too shall pass CD

Death By Horse - This too shall pass
www.facebook.com/deathbyhorse/
Second Class Kids

Den här skivan släpptes digitalt redan 2016 men nu har alltså Second Class Kids gjort slag i saken och släppt den fysiskt. Allt förpackat i en stilig digipack. Det är också ett bevis på att skivbolaget inte har något emot att gå utanför sin konfortzon. Men jag förstår att Second Class Kids ville ge ut skivan. Death By Horse är riktigt intressanta och bra. 

Trångsynt eller ej så är Candysuck det första som dyker upp i skallen. De har båda det där punkröjiga drivet med vissa tendenser av alternative rock och ett visst stök. Men det är inte stök rakt igenom, "Never Said" går ganska rakt och har till och med ett skaparti, jag tycker det är skivans bästa låt. Ska får vi även i "Burning the witches". 

Det är inte konstigt att Death By Horse har rosats eftersom de har en väldigt intressant ton. Dessutom har de en sångerska som passar ypperligt till musiken oavsett om det är punkstöket i "Bite it you scum", rockballaden "Little Girl" eller "Drive" med en musikalisk matta som doftar lite arenarock. 

Det här var en fantastisk vitamininjektion. Om bandnamnet också handlar om någon form av injektion vet jag inte, men den musikaliska känslan är iallafall långt ifrån ett opiatrus. De nio låtarna på skivan är som sagt väldigt varierande men jag kan inte hitta ett enda svagt spår. Däremot mängder av melankoli, rock n roll och svårt att sitta still-punk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar