söndag 13 januari 2019

Recension: Slaktkniv - Powerpunk part 1 CD

Slaktkniv - Powerpunk part 1 CD
www.facebook.com/slaktkniv/

Det är alltid kul när Slaktkniv spottar ur sig nya låtar. Jag tyckte ju att deras Det sjunde inseglet från 2017 hade en del Rövsvett i sig, det har Slaktkniv gjort sig av med ganska mycket nu. Men det gör ingenting för de här låtarna är kanske ännu mer intressanta. Det känns som de verkligen hittat sin grej med den här skivan.  

Det är melodiöst och den som gillar moll har mycket att hämta här. Som ett råare Fugazi kanske, eller ett melodiösare Discharge eller om Minor Threat skulle blanda in emo. De små gitarrslingorna som dyker upp här och där är riktigt effektiva. Det här är helt enkelt så fantastiskt bra och eget. De har verkligen ett sound som skulle kunna slå stort långt utanför sveriges gränser. 

Slaktkniv har sedan förra julen börjat med en tradition, att släppa en jullåt och så även den här julen. Men tro inte det är någon cover på Feliz Naivdad. Nej, det här är serious shit. Ensam är en riktig punkstänkare om just ensamhet, även om texten är ganska enkel är den stark. Hela skivan är stark och jag kan inte plocka ut en favoritlåt utan helheten vinner. Det här är 8 minuter som jag är glad att jag upplevt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar