lördag 30 augusti 2014

Recension: Turist i tillvaron Vol.7

Turist i tillvaron Vol.7www.sirling.blogspot.com

Ännu en Turist i tillvaron har sett sitt ljus, och jävlar vad den sparkar igång rejält med Nervgift och hardcore på hög nivå, två låtar bjuder dom på varav den ena är en MOB47 cover. Sen tar garagepunkiga Solanas Cunt samt Ein Zwei Die över innan DetÄrKlartgrabbenskahaenEpamedsilvertejp drar igång en av skivans bästa låtar, så fantastiskt ösig punk med desperat sång och en jävligt aktuell text.

Lyckliga Idioter och Miss Behave & the Caretakers spelar rätt ordinär punk, de ena på svenska och de andra på engelska. Åtgärdsprogrammet spelar en rätt skön 78-inspirerad svensk punk. Contorture bjuder på en av samlingens mest råa låt, riktigt tight och bra känghardcore.

The Bombettes och Marys Kids bjuder på varsin riktigt fin punkrockrökare medan Kafferep står för samlingens lågvattenmärke med deras låt Emo. Könsförrädare låter inte alls som jag trodde de skulle göra, istället för arg hardcore lirar dom någon form av soft pop. Arg hardcore spelar istället Korsfäst, fan vad bra det är med skånsk sång till rå musik, två låtar har dom med här. Sen blir det mer punkrock med Körsbärsfettera, kanske inte deras bästa bit men deras charm finns fortfarande kvar.

Jag försöker verkligen att gilla City Saints men det går inte, samma sak med The Headlines som låter för mycket som amerikansk collegepunk. Mer rått och brutalt blir det på slutet med M40 som är ett av mina favoritband inom den crustgenren, och sist ut är Ursut som öser på med en D-taktsdänga.

Återigen har den goda Sörling lyckats sammanställa en Turistsamling med bra blandning som dessutom är lite julafton för mig och alla andra som gillar tjejsång då hälften av de 18 banden kör med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar