söndag 4 augusti 2019

Recension: Käftsmäll - NR:2 CD

Käftsmäll - NR:2 CD
www.facebook.com/barflugan/

AMTY Records

Riktigt kul att höra ifrån Käftsmäll igen. Jag gillade deras debut från 2018 och uppföljaren är nog till och med snäppet bättre. Här har vi något så enkelt som bara ren punk, prefixen kan man helt enkelt strunta i. Influenserna kan nog vara hämtade från Sham 69 och UK Subs men Käftsmäll har hittat ett eget sound. Trots att det soundet inte är originellt känns det ändå fräscht. 

I låten "Du?" visar Käftsmäll att det verkligen går att skriva bra punkballader. Den bryter dessutom av öset suveränt. För ös finns det ändå gott om, både "Radioskval" och "Radhusrebell" är två rökare med klassiskt punktema i texterna. Allra bäst är sista låten "En sång för Jenny" med en text som 
verkligen berör. 

Det finns lite av det nya KSMB över Käftsmäll, däremot är Käftsmäll både genuina och riktigt bra så på det sättet skiljer det sig rejält. Här får vi dryga 14 minuter med stekhet svensk punk. Det hade varit intressant att höra hur Käftsmäll skulle fungera på en fullängdare framöver. Inte för att jag tror att det skulle vara problem, jag tycker inte att de har gjort en enda svag låt hittills.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar