måndag 19 november 2018

Recension: Sista Anslaget - Skenheligt CD

Sista Anslaget- Skenheligt (CD EP)
www.facebook.com/sistaanslaget/

Sista Anslaget från Linköping är en ny bekantskap för mig och en ganska trevlig sådan. De beskriver själva sin musik som streetpunk/Oi! men jag tycker kanske att det finns ännu mer hardcore i stil med Agnostic Front och Blood For Blood. Sen går det inte riktigt att jämföra dessa giganter med Sista Anslaget rent kvalitetesmässigt. Men de gör det ändå bra. 

Dag har en röst som passar bättre till de snabbare och råare låtarna för då kan jag tycka att det låter som han gör sig till, att han försöker härma tuffa brittiska dialekter typ. Då är det bättre när han bara vrålar på istället. Sista låten Bastard Sons skulle kunna vara riktigt bra om det inte vore för att de försöker låta som skottar. Det kunde varit en rolig grej på en hemmafest kanske men tyvärr blir det lite skämskudde här. 

Men skitsamma, skönhetsfläckarna täcks rätt bra av öset i första låten Oi! och andra låten Suicidebomber for the salvation army. Ge Sista Anslaget en chans. De har potential att bli riktigt vassa i framtiden för det finns intressanta idéer och så länge de faktiskt bara kör utan att försöka låta som något annat band.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar