tisdag 19 februari 2019

Recension: Herr Gårman - Frånvarande CD

Herr Gårman - Frånvarande CD
www.facebook.com/HerrGarmanswe/

Ibland händer det att ett band faller mig i smaken efter bara några sekunder. Herr Gårman är precis ett sådant band. Deras inledningslåt "Framtidsdystopi" är magnifik, den påminner lite om Babian. Det är just skånskan som lyfter Herr Gårman ett extra pinnhål. Musikaliskt blandar de poppig punk med mer ösig punk och de lyckas riktigt bra med kombinationen. 

Jag skulle inte bli förvånad om de har tänkt igenom arrangemangen både en och två gånger för låtarna är riktigt snygga. Det är likadant med texterna, "Var dig själv" är en viktig låt som handlar om utseendefixering och mobbning. Som avslutning bjuder de på humor i rock n roll-stänkaren Vegan. 

Trots att det egentligen bara handlar om svensk punkrock har ändå Herr Gårman flera intressanta lager. Därför tror jag att vare sig man gillar tidig svensk punk som GLO och P-Nissarna eller 90-talets trallpunk finns det stora chanser att gilla Herr Gårman. Allt som allt handlar det om 5 låtar som spelas på en kvart. Jag kör den iallafall skivan på repeat eftersom den är så pass bra. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar