måndag 11 maj 2020

Review: Gutgrippers


Gutgrippers - Rodentizidies CDr
Gutgrippers - Bekifft, Geil und Abgeschlachtet CDr
Kontakt: martin.hogebrandt@gmail.com
 

Det dök upp två skivor från Gutgrippers, en ny bekantskap för mig och ett band som saknar en Facebooksida men som verkar lyda under Bastards Of Bohuslän. Här kommer en genomgång av de två skivorna

Gutgrippers - Rodentizidies (CDr)

De här tre låtarna spelades in under ett par timmar sommaren 2019 och jag vet inte om det är musiken eller portastudioljudet som får mig att tänka på demokassetter från 90-talet, kanske är det både och. Ljudet är helt ok måste jag tillägga, men det är just den där känslan som tar mig tillbaka i tiden. 

Skivan sätter full fart med thrashiga Ride My Demons, jag tycker det är den överlägset bästa låten på den här skivan. Kanske är det på grund av att den är snabbast, för sen sänks tempot successivt  för varje låt. Musiken är en blandning av rå primitiv punk och skitig metal. Det kanske inte är något jag kommer att lyssna så mycket på framöver men jag tror absolut att det finns en publik för Gutgrippers

Gutgrippers - Bekifft, Geil und Abgeschlachtet (CDr)

Även den här skivan innehåller tre låtar med distortion from Bohuslän. Låtarna spelades in i början av 2020 och det tog bara fem timmar innan låtarna var skrivna och inspelade. Det är en bra uppföljare till Rodentizidies. Jag är förvisso in så förtjust i de slöare partierna men när det manglas ordentligt är inte Gutgrippers kattpiss. Jag tycker även att sången fungerar bättre då, framför allt i första låten "Speeddick" som är riktigt rå.

Ibland påminner musiken lite om crustpunk i stil med Amebix och Misery. Den här skivan är mycket starkare än den förra och om de fortsätter i den här utvecklingskurvan kan det blir riktigt bra framöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar