måndag 6 juli 2020

Recension: Glue Crew / Checking Line split-7"


Glue Crew / Checking Line split-7" 
Contact: Glue Crew Facebook
Poo-Poo Records

Här har vi en split-sjua där Österrike möter Finland i en riktig poppunkexplosion där influenserna förmodligen hämtats från 90-talets Amerika. Glue Crew representerar Österrike och de ska tydligen sjunga på riktig Salzburg-dialekt, i mina öron är det dock bara tyska och det är egentligen inte så bara. Det låter nästan bättre än den där amerikanska college-smörjan. 

Jag kan tänka mig att Glue Crew har lyssnat både en och två gånger på Bodyjar och No Use For A Name. Det är ungefär i den myllan det hela landar. Deras två låtar är förvisso lite småtrevliga men jag saknar attityd. "San Andreas" är dock mycket bättre än "Tequila Tampons". 

På den finska sidan hittar vi Checking Line och jag är ju inte sådär överdrivet förtjust i amerikansk collegepunk. Yellowcard, Good Charlotte osv, där har min gräns redan passerat. Det som gör att jag ändå kan lyssna på Checking Line är att ljudet är med garage än lyxig studio i Los Angeles och att det är lite falskt här och där. Sen tycker jag även att deras texter är ganska roliga. Men i det stora hela är det väldigt snällt.  

De här fyra låtarna är pressade på gul vinyl och även om inte jag riktigt hittar något spännande tycker jag att man kan kolla upp båda banden om man har en fäbless för amerikansk poppunk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar