måndag 3 mars 2014

Intervju: Sir Reg


Den här intervjun är kapad rätt mycket, hela kommer att finnas i Tragedi #2. Det är trummisen Erik som svarade på mina frågor. Gillar man "Paddypunk" och inte har hört Sir Reg är det dags att lyssna på dom nu, dom tillhör trots allt den övre delen av de bästa banden inom genren. Well....vi kör... 

Tja Erik! Du kan väl börja med att berätta hur bandsättningen ser ut i dag, ni har ju bytt en del medlemmar sedan bandet bildades. Givetvis vill jag och läsarna höra lite snaskiga detaljer om er också.

Tja! Det kan jag absolut göra. Bandet består idag utav Brendan Sheehy på akustisk gitarr och sång, Karin Ullvin på fiol, Chris Inoue på elgitarr, Jesper Lundh på bas och mig, Erik Dahlqvist på trummor. Vi har haft en del medlemsbyten de senaste åren, det stämmer. Det beror helt enkelt på att turnerandet inte riktigt passar alla. Största skillnaden på uppsättningen idag mot förut är att Mats (som spelade bouzouki med oss) inte är med längre. Han kom på att han ville börja plugga, vilket vi så klart respekterar till 100%. Vi får se om vi kommer ta in någon ersättare eller inte, om det dyker upp någon lämplig kandidat så kan det bli så, men vi avvaktar tillsvidare.Ni släpper skiva på skiva och det blir succé varje gång. Vad är det som gör er bättre (enligt t.ex Paddyrock.com) än de övriga banden i genren? Och den här genren blir bara större och större, vilka band tycker du tillhör de bästa?


Bra fråga. Jag vet inte om vi är bättre än dom andra, det är svårt att jämföra musik, men jag tror absolut att det vi gör sticker ut från mängden! Jag tycker att vi hittar vårt eget sound mer och mer för varje platta vi släpper. Sen vet jag att John på paddyrock.com är ett stort och väldigt viktigt fan av bandet. Vi är hittills dom enda som har fått utmärkelsen "Album of the year" på 3 skivor i rad av siten. Det är sjukt stort för oss, speciellt med tanke på att Paddyrock.com är världens ledande sida inom genren. Det finns fler band i genren jag gillar! Två grymma band, som dessutom ligger på samma bolag som oss är: The Ramshackle Army och Lexington Fields. Överlägsna alla andra tycker jag att Flogging Molly är.

Hur tycker du att samarbetet med Heptown går? Kommer dom att släppa nästa skiva också?

Det funkar bra! HepTown har option på en skiva till, vilken dom vill utnyttja. Sen exakt hur det kommer att gå till vet vi inte än. Vi kommer att turnera ett tag med senaste plattan först, så får vi se vad som händer sen.

Ser ni er själva som ett punkband eller om du får beskriva er i ett par ord, hur blir det då?

Det är en sjukt svår fråga.. Man måste väl egentligen inte sätta namn på det, men keltisk punkrock ligger nog närmast, även fast jag tror att rockdelen tagit över mer på de senare plattorna. Punkinfluenserna finns ju fortfarande där, så klart. Alla medlemmar i bandet lyssnar på olika musikstilar, det är såhär vi låter när vi spelar tillsammans,

Många band kör ju ofta en hel del covers på irländska låtar, ni verkar mest satsa på era egna alster men händer det att ni kör några klassiker, vilka i sånna fall? Brukar publiken ropa efter några speciella låtar, era eller covers?

Det är väldigt vanligt inom genren att banden kör covers, men det gör inte vi. Det har hänt att vi har tagit till Wild Rover någon gång när det har varit något tekniskt missöde på scen, men det har vi sluppit på ganska länge nu. Nu på senare tid när vi lirat i Sverige vill folk höra Emigrate. Annars så är Drink Up Ya Sinners och Feck The Celtic Tiger från första plattan, Dublin City, Far Away, A Sign of The Times och Bolloxology från den andra som folk mest velat höra. Det ska bli kul att komma ner i Europa igen och se vad folk vill höra där! Förhoppningsvis har den senaste plattan sjunkit in ännu mer där nu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar