lördag 14 juli 2018

Recension: Constant Fear / Frenetix split-CD

Constant Fear - Media loves a revolution / Frenetix - Extinction split-CD
Constant Fear - Facebook
Frenetix - Facebook

Shatterpunx Records

Constant Fear bildades redan 1981 och släppte bara några demos på den tiden. Den nuvarande sättningen har spelat tillsammans sedan 2003 och släppt två album före den här splitten. Constant Fear spelar ganska traditionell anarkopunk i stil med Icons of filth och Oi Polloi där det finns tydliga spår av hardcorepunk. Jag föredrar den här hårdare  anarkopunken framför de klassiska banden typ Crass och The Mob. Bra band förvisso men de slaktades av vidriga 80-talsproduktioner. Constant Fear är tunga, arga och riktigt bra. I vanlig ordning är det staten, polisen och krigshetsare som får smaka på bandets vrede. "Millions will die from billions in arms deals" och "Media loves a revolution" håller riktigt hög klass.

Jag har dålig koll på Frenetix men precis som Constant Fear verkar de vara från Glasgow. De spelar också anarkopunk men har mer inslag av crust och även en del metal och thrash. Deras fyra låtar är i mina öron något ojämna men samtidigt är "War machine" hela skivans bästa låt och skulle lätt kunna ha varit med på Discharges -  Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing. Jag tror även att den som gillar Aus Rotten skulle gilla Frenetix. 

Det här är två band som kompletterar varandra på ett bra sätt och även om det inte finns något som direkt sticker ut har båda banden ett par riktigt fina höjdpunkter. Skivans speltid ligger på drygt 30 minuter. 

Constant Fear - Millions will die


Frenetix - Extinction

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar