lördag 15 december 2018

Recension: Gråsuggorna- Kurbits i stan LP

Gråsuggorna - Kurbits i stan 12"
www.facebook.com/suggorna/

Så kom den då äntligen. Gråsuggornas avskedsalbum limiterad till 100 ex. Bandet har grupperat om och heter numera Suggorna. Här får vi iallafall 12 låtar i klassisk Gråsuggorna-stil. För de har ett eget ID, kanske främst genom Jörgens sång som jag inte kan jämföra med någon eller något annat. Den gör soundet väldigt intressant. 

Det är inte så mycket krångel utan mer pang på, det gäller både musik och texter. Texterna belyser dagens samhälle rakt av, både tidlösa och dagsfärska problem. Sen ger sig Gråsuggorna även i in KSMB-gate och det tycker jag att man kan få göra när det gäller ett band som haft så stor betydelse.

Musiken då, är det Sveriges enda UK82-band? Ja men typ. Det finns även en del KSMB-vibbar. Det jag kanske gillar mest med Gråsuggorna är att dom får fram en äkta känsla med väldigt mycket attityd. Lyssna bara på refrängen i Andras blod ger oss bröd. De har helt enkelt gjort en riktigt solid punkskiva. Det ska bli riktigt intressant att höra vad Suggorna har att ge pöbeln i framtiden. Den här skivan kommer att snurra ofta.  

Lite kuriosa för den maniska skivsamlaren. Bandet har skrivit olika texter på skivlabeln på alla 100 skivor. Så nu är det bara sätta igång att försöka köpa upp alla ex. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar