fredag 5 april 2019

Recension: Dead Pollys - Strummerland CD

Dead Pollys - Strummerland CD
www.facebook.com/deadpollys
Too Loud Record

Stockholmsbandet Dead Pollys som har lirat både i USA och England har i sommar även en stundande Sverigeturné tillsammans med The Vibrators. De ligger med andra ord inte på sofflocket och väntar på att saker ska hända. Nu har de även sitt album Strummerland med i bagaget. Det handlar om solid punkrock med minst ett ben i 77-punken. Att det finns gott om rutin i bandet är det inget snack om. Kanske är det just det som är problemet, de klassiska rock n roll-riffen blir lite väl påtagliga där charm och originalitet sätts åt sidan. 

Skivan kickar iallafall igång bra med Not Alone sen blir det tyvärr en del trögflytande låtar innan skivans bästa låt The Parade drar igång, den bjuder dessutom in till allsång. Det är de mer ösiga låtarna som sticker ut, jag önskar bara att de kunde vara i majoritet för där är Dead Pollys riktigt bra. Men oavsett om de öser på eller kör med dämpade gitarrer håller sången utmärkt klass till musiken med både känsla och tyngd.

Skivans 11 låtar spelas på dryga 34 minuter och gillar man New York Dolls och Sator finns det en chans att man även vill lyssna på Dead Pollys. Är man inne på klassisk punkrock tycker jag att man ska ge bandet en chans. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar