söndag 8 september 2019

Recension: Protestera - Live benefit Tape

Protestera -
Live benefit for the antifascist struggle in Gothenburg 

https://www.facebook.com/protestera.goteborg/
Flyktsoda Records

Här har vi då en livekassett med Protestera där allt överskott går till den antifascistiska kampen i Göteborg, något som går helt i linje med vad både Protestera och Flyktsoda handlar om. När det gäller liveinspelningar går ju ofta tankarna på hur ljudet fungerar och jag tycker helt klart att de har fått till det och även fått till en bra livekänsla. 

Konserten spelades in 2015 och en majoritet av låtarna finns med på bandets LP 01.05.1886 från 2010. Däribland favoritlåten "Världens vackraste brott". Har man hört Protestera tidigare vet man vad som väntar men jag gillar även "Rock 'n riot" som sticker ut på ett kaxigt sätt. 

Protestera är verkligen duktiga på att arrangera sina låtar, när de är förbannade manglar de utav bara fan, när de vill lyfta fram olika haranger sänker de tempot, men det sker aldrig på bekostnad av något. Hardcorepunken ställs aldrig åt sidan. Och hardcore med stark anarkistisk betoning är det från början till slut. Kassetten innehåller 11 låtar och jag kan inget annat än att rekommendera alla att skaffa den. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar